Sølvi Ellinora

My life on a plate

Hold snitterne fra mine følelser!

Jeg tror, du har stødt på det her, hvor en fortæller om, hvor hårdt noget er. Hun arbejder non-stop på det der projekt på arbejdet, og chefen er bare over hende konstant, i stedet for lige at anerkende, at hun gør en kæmpe indsats lige her og nu.

Hun sover dårligt om natten, men er hamrende træt. Og har nu endelig taget sig sammen til at sige det til en veninde, fordi nu er svimmelheden og kvalmen sat ind, og hun er faktisk lidt bange.

Hun taler i 30 sek., så siger veninden: “Åh ja, det kender jeg godt!” Og så fortsætter veninden med at fortælle om sit lort. Og sine stresssymptomer, som måske ikke har helt samme nuance eller form, som hende, der virkelig havde brug for at tale med nogen, der kunne møde hende og rumme hendes følelser.

Eller modsat – “Åh, jeg har endelig forstået meningen med livet og kærligheden og hele universet!” Hvortil den anden siger: “Fedt – nu skal du høre, hvordan jeg fandt min….”

Åh, hvor er vi dårlige til at være nærværende! Sådan rigtigt! Og spørge til, hvordan det føles. Sådan helt ind i følelsen. Og blive nysgerrige på hinanden. På den andens præmisser.

For det, der sker, når en begynder at tale om, at de kender godt følelsen, og det var ligesom dengang, da…. Så tager vi følelsen fra den anden. Også når det ikke er det, der er meningen.

Det behøver ikke tage lang tid. Men bare lige et øjeblik, hvor den anden oplever at blive taget alvorligt. Hvor hun lige bliver set. For lige præcis den hun er, og det hun føler. Det er dybest set bare det, vi allesammen går og drømmer om – at blive set.

Reklamer

Single Post Navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: