Sølvi Ellinora

My life on a plate

Hvad er det lige præcis, kærligheden overvinder?

Kærligheden har trange kår i mit kontor i disse tider.

De senere uger har jeg rigtig mange gange hørt “kærligheden overvinder ikke en sk*d!” – og mange lignende udtryk. Ganske ofte indledt med og efterfulgt af en række bandeord.

For når vi opdager, at kærlighed ikke er nok, så brister mange drømme. Drømme vi har haft, siden vi første gang hørte et eventyr.

Forbavsende mange i mit kontor lever med, at børnenes biologiske mor er uansvarlig, konfliktskabende og i overraskende mange tilfælde har de endda en diagnose eller et misbrug.

Børnene er et kapitel for sig, men – som jeg meget ofte siger – så er det aldrig deres skyld. Lige gyldigt hvor irriterende, uopdragne, hjælpeløse, uhøflige (fortsæt selv listen) de er, så er de ikke blevet sådan alene. De er socialiseret ind i en bestemt kontekst. Et bestemt værdisæt. En bestemt kultur.

Så er der svigerfamilien, der i mange tilfælde også krydrer konflikterne lidt. Når svigermor tager på ferie med mandens eks, kan det godt være svært at sluge. Eller svoger er inviteret med til fødselsdag hos eks’en. Eller når søsteren stadig hygger med barnets mor.

I denne tid kommer mange, fordi de ikke længere kan lade som om, det er ekskonens skyld. Eller børnenes skyld. Eller svigerfamilien.

De kommer, fordi vi ikke længere kan lyve for os selv. Vi kan ikke længere pege fingre ud af parforholdet og familien. Vi må pege indad.

Det er manden, der ikke har taget ansvaret over for børnene med de udsatte mødre. Det er manden, der (heller) ikke har opdraget børnene. Det er manden, der ikke har sin primære loyalitet, hvor den skal være.

Og det er parret, der ikke har formået at skabe det værdisæt og den vision, de vil bygge deres parforhold og familie på.

Maskerne falder alle vegne i denne tid. Også i parforholdene. Jeg tror, 2012 vil være et rekordår for skilsmisser.

Jeg håber, jeg tager fejl.

Reklamer

Single Post Navigation

One thought on “Hvad er det lige præcis, kærligheden overvinder?

  1. Det gør jeg sandelig også…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: